Met deze tips komt u nooit meer te laat voor uw vlucht

Het is een nachtmerrie voor menig reiziger, te laat komen voor uw vlucht. Als u te laat komt loopt u niet alleen een hoop geld mis, omdat u een nieuwe ticket moet boeken. Het geeft ook een hoop gedoe. U moet namelijk een nieuwe vlucht zoeken en weer opnieuw naar het vliegveld reizen. Kom nooit meer te laat, als u de volgende tips volgt bent u voortaan mooi op tijd op de luchthaven.

Zet meerdere wekkers

Vluchten vertrekken nog wel eens vroeg in de ochtend. Door alle stress van het inpakken en regelen van zaken, is het niet verrassend dat u de wekker niet hoort als u lekker ligt te snurken. Zet daarom meerdere wekkers, het is namelijk veel makkelijker om door één wekker heen te slapen dan vijf bij wijze van spreken. Controleer voor u gaat slapen tevens of de wekkers wel echt gezet zijn, en voor de juiste dag. Als u echt een slaapprobleem heeft en een wekker is niet voldoende om u wakker te maken, vraag dan of iemand u wakker komt maken. In het ergste geval kunt u altijd proberen op te blijven. Zoek in dat geval een beetje spanning op, bijvoorbeeld door het plaatsen van sportweddenschappen op bet777.be of door een enge film te kijken, dat zal u wel wakker houden.

Reserveer een taxibus

Een van de manieren waarop reizigers vaak te laat komen is omdat hun vervoer naar de luchthaven vertraagd is, bijvoorbeeld door het verkeer. Daarnaast komt het voor dat mensen de auto moeten parkeren en de parkeerplaatsen voor lang parkeren zijn vaak verder weg van de terminal. Door een taxibus te reserveren is de kans dat u te laat zult komen veel kleiner. Een goede taxichauffeur rijdt namelijk bijna dagelijks naar de luchthaven en is bekend met de huidige verkeerssituatie. Daarbij zal een taxibus altijd ruim op tijd bij uw woning klaar staan om u op te halen.

Pak alles van tevoren in

Sommige mensen houden niet van plannen en doen alles het liefst op het laatste moment. Als het op een vliegreis aankomt, kunt u dat beter niet doen. Zorg dat alles ingepakt en wel, minimaal een dag van tevoren klaar staat. Maak eventueel een lijstje van de laatste dingen die ingepakt moeten worden zoals toiletartikelen, tandenborstel, opladers, etc. Vergeet zeker niet om uw paspoort klaar te leggen, want zonder dit document mag u helaas het vliegtuig niet in. Afhankelijk van uw bestemming kan het noodzakelijk zijn om ook andere reisdocumenten mee te nemen. Zorg dat u ver van tevoren op de hoogte bent, zodat u ruim voldoende tijd heeft om alles te regelen.

Uw tas handig inpakken

Als u met handbagage reist, help uzelf en de douane dan een handje door deze handig in te pakken. Zorg ervoor dat u niet meer dan tien vloeistoffen heeft, waarvan er geen één meer dan 100ml mag zijn. Doe uw vloeistoffen in een doorzichtige zakje en plaats ze in een vak van uw tas of koffer waar u gemakkelijk bij kunt. Elektronica zoals camera’s, mobiele telefoons en laptops moeten vaak ook uit de bagage gehaald worden bij de douane. Stop daarom deze eigendommen op een plaats waar u snel bij kunt. Op deze manier kan de douane uw spullen sneller controleren en heeft u meer tijd om naar de gate te gaan.

Houd uw paspoort en boardingpass binnen handbereik

In de meeste gevallen kunt u online inchecken voor uw vlucht, maak hier zeker gebruik van. Door online in te checken, ontvangt u uw boarding pass op tijd en kunt u zelfs een lange rij bij de incheckbalie ontwijken. Houd uw belangrijkste reisdocumenten op een veilige plek in uw bagage, maar wel bij de hand. U heeft ze namelijk geregeld nodig op de luchthaven en als u steeds in uw bagage moet graven, verliest u onnodig tijd.